Новата депутатка Анита Коцелова остава лоялна на Слави Трифонов. Това обяви самата тя пред „Флагман“. Днес Централната избирателна комисия обяви Коцелова за избрана за народен представител от „Има такъв народ“ (ИТН). Тя влиза на мястото на подалата оставка Виктория Василева.

За 31-годишната Анита Коцелова неофициално се коментира, че се колебае дали да се присъедини към отцепниците от ИТН в парламента, които към момента са шест, или да остане лоялна на партията на Трифонов. Още повече че тя бе сред отстранените и върнати в рамките на един ден зам.-областни управители от квотата на „Има такъв народ“ преди малко повече от месец – след като от формацията обявиха, че излизат от управлението.

Днес Анита Коцелова заяви: „Аз естествено влизам от групата на „Има такъв народ“, не от отцепниците. Не мисля, че това даже трябва и да се коментира.“

30-г. петричанка сяда в стола на Виктория Василева

Тя бе категорична, че няма да се отцепи от групата и че остава лоялна на ръководството на ИТН и на Слави Трифонов.

По повод отстраняването й като зам.-областен управител на Благоевград и връщането й на поста след това, Коцелова каза: „Тогава наистина всички ни махнаха, а след това ни върнаха. Това си беше решение на министър-председателя.“

Анита Коцелова е родом от Петрич и ще е народен представител от изборен район Благоевград. Тя бе депутат и в предишния парламент.

В момента вървят тежки преговори за съставяне на ново правителство с последния трети проучвателен мандат. От "Продължаваме Промяната" поставят условие за ясно мнозинство в парламента, в което да няма депутати, зависими от ръководството на ИТН. От партията на Слави Трифонов пък не смекчават тона и държат лидерите на ПП Асен Василев и Кирил Петков да не участват в следващия кабинет. 

Засега изглежда, че разбителство между двете партии трудно ще се постигне. Затова и изходът може да е да се намерят поне още няколко отцепници от ИТН. Ако това не се случи, вероятно парламентът ще бъде разпуснат в рамките на следващите 2-3 седмици.