Днес парламентарната група на "Величие" ще се опита да изгони председателя си Николай Марков и зам.-председателката Виктория Василева. Това обяви вчера на среща в Разград идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов.

Ако това не се случи, то цялата парламентарна група ще бъде разпусната, а депутатите ще станат независими, уточнява "Труд".

Новата драма идва след като депутатите на "Величие" гласуваха против кабинета на ГЕРБ вчера. А ден по-рано самият Михайлов каза, че разцепление в партията няма.

Обиденият Николай Марков пък заяви, че "Величие" е само и единствено личността Ивелин Михайлов и той не желае да бъде свързван с тази партия, както и че няма да участва в нейните обществени прояви.

"Ние сме предприели мерки, те ми се обадиха тези, които спазват това, което сме обещали на хората. Ако утре не успеят да махнат полковник Марков и Виктория Василева, ще разпуснат групата, за да могат да работят като независими депутати, защото можем да свършим работа.

Иначе цялата работа се забива", заяви в сряда вечерта Михайлов.

Решението депутатите взели, тъй като "ако видим, че ръката загнива, я режем".

Двете крила на партията влезли в спор и вчера, въпреки факта, че бяха единни в Народното събрание. По думите на идеологът на "Величие" председателя на ПГ Николай Марков и заместника му Дарин Георгиев, крещели на пет жени, депутатки.

"Днес не прави чест на полковник Марков и на Дарин Георгиев да ходят да викат на жени, да се мъчат по някакъв начин да ги сплашат със смърт и някакви други неща. Това не е присъщо на мъжете", каза на срещата Михайлов.

Той обаче не обясни за какво е бил скандалът между мъжете начело на групата и народните представителки.

Идеологът на "Величие" отново призова Марков и Василева да напуснат парламента и да освободт място за следващите депутати.

"Да дадат на други, да не стават такива циркове", добави Михайлов. Той обясни, че има решение на партията Марков и Василева да напуснат всички парламентарни постове и обеща, че ще бъдат изключени от партията. И двамата обаче не са партийни членове, за да се случи това.

На въпрос кога ще пусне записите, на които Марков го е заплашвал с физическа ликвидация, Ивелин Михайлов каза, че не възнамерява да го прави, за да не иде на съд. 

"Ако пусна записите, могат после пак да ме съдят за нещо и не ми се занимава", отговори той на своя симпатизант. 

И обясни на публиката, че в парламента нищо не може да се направи, ако имаш само 100 депутати - трябва да правиш само компромиси, затова на "Величие" им трябват 150 народни представители, обяви Михайлов.