Щом колегите имат съмнение, тяхно право е да сезират прокуратурата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия членът на ръководството на БСП Крум Зарков по повод обвиненията на ГЕРБ за злоупотреби за 500 000 лв. в община Провадия, извършени от кмета социалист Филчо Филчев.
Това обаче малко ми прилича на стратегия "всички трябва да станем маскари". Струва ми се доста балонно това изявление. Случил се е гейт при ГЕРБ – вместо да си погледнат в паничката, се опитват докажем, че всички са в кюпа, заяви Зарков.

Според него няма основание да се съмняваме в думите на президента, че няма стенограма от срещата му с руския патриарх Кирил. Вярвам, че президентът достатъчно силно е защитил националния ни интерес, посочи социалистът. Президентът Румен Радев е избран по доста категоричен начин – с гласовете на над 2 млн. лв.

Всички конспиративни теории са не само параноични, но и обидни за хората, които са го избрали. Атаките срещу държавния глава започват да излизат от рационалното. Тази омраза е ирационална, не виждам с какво им пречи. Не виждам какво имат ГЕРБ да делят с президента, с какво толкова ги притеснява, че да го атакуват непрекъснато.

Още в предизборната си кампания той даде заявка, че ще бъде коректив на партиите, че ще нарича проблемите с истинските им имена и че ще се изправя срещу управляващите, които и да са те, когато смята, че не са прави.

В момента той прави точно това, за което го поздравявам. Президентът Радев е разумен и отговорен човек – той знае какво и как да казва, подчерта Крум Зарков. Управляващата коалиция въпреки многото приказки за стабилност, изглежда тъкмо обратното. Скандалите следват един след друг, което създава усещане за нестабилност, добави членът на ръководството на БСП.