Това, че не сме в парламента, не значи, че не вършим работа. Когато не сме в парламента, ние сме нащрек и сред хората.  Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия. 

"Румен Радев върна за обсъждане скандалния Изборен кодекс. Радев даде аргументи на здравия разум. Президентът направи това, което се очакваше от неговата институция. Ветото е частично, а не по цялостно", каза още той. 

"Дебатите по въпроса за Изборния кодекс са изчерпани, в зала дадохме множество аргументи, но управляващите не промениха мнението си по въпроса", коментира Зарков. 

"Не трябва да се слага знак на равенство на работата на този парламент и как трябва да функционира парламентаризма. Важно е хората да знаят, кой носи отговорност за едно управление. Този парламент се превръща в сцена", допълни заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“, 

"Докато не бъдат отменени приетите промени в Изборния кодекс, ние няма да се върнем в зала. Лично аз взимам около 4000 лв. заплата, но от БСП се отказахме от тези пари", завърши Крум Зарков.