Противопоставяме се на всеки опит легално да се вкарат частни интереси в политиката - заслужава си да информираме европейските ни партньори за това. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков във връзка с размера на партийните субсидии.

"Това означава, че от утре партиите ще зависят от тези, които им плащат", допълни Зарков, цитиран от Фокус.

Той отбеляза още, че ГЕРБ са отказали да се срещнат с БСП. "Но притичаха веднага, когато бяха повикани от ДПС, което си заслужава да бъде отбелязано. ДПС са внесли своето предложение в деловодството на Народното събрание и то цели именно това - отпушване на частното финансиране. Това е неприемливо. Още повече, разбираме, че това не е случайно в средата на годината и то преди важни местни избори. Това е целенасочен опит да се затрудни работата на всеки, който дръзне да се противопостави на това статукво. Ще противодействаме по всякакъв метод, включително, ако се наложи да сезираме други институции", подчерта Зарков. 

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" посочи, че вчера е получено писмо от организации, които са противопоставят срещу този начин на действие и от БСП ще ги потърсят за разговор.

"Мисля, че си заслужава да информираме европейските партньори за случващото се в България", допълни още Зарков. По думите му всички доклади за борба с корупцията касаят публичното финансиране на политическите сили. "На това публично финансиране, днес се слага кръст", подчерта още Зарков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!