Доволни сме, че проф. Стоилов е част от служебния кабинет заради личните му качества и авторитет, и защото това показва, че БСП подкрепя президента и заради ресора, в който е назначен. Това заяви пред  Bulgaria ON AIR депутатът от левицата Крум Зарков. 

По думите му времевият хоризонт е силно ограничен, но за тези два месеца Стоилов ще може да покаже истинската роля на Министерството на правосъдието. 

"Той знае с кои досиета да се захване, за да се постигне служебна реформа", смята Зарков. 

А относно комисията по ревизия той коментира: "Ето какво би могъл да направи - в прословутата комисия имало клипове със затворници, които са изтезавани. Една проверка по този въпрос е в правомощията на Министерството на правосъдието. 

Надявам се Комисията по ревизия няма да е поредното шоу, с което сме свикнали. Винаги оставаш с лош послевкус, когато не се стигне до истината".

Зарков смята, че за да се стигне до истината, трябва правораздавателните институции, най-вече прокуратурата, да си свършат работата и да отсекат кое е вярно и кое - не.

"Служебният кабинет взима експертизата на цялата нация и се опитва да даде баланс - има леви, има и десни.

Президентът е постигнал най-важното - можем да спорим дали са леви, или десни, но няма спор дали са професионалисти. Първият поглед върху служебния кабинет е доста обнадеждаващ", каза Зарков и добави:

"Всички трябва да работят като екип, но не мога да подценя ролята на нито един от тях".

Депутатът от левицата смята, че страната се намира в политическа криза, а парламентът се е оказал ялов.

"Всеки министър носи отговорност за собствения си ресор и всички са на гърба на президента Радев, но той ще се справи. Румен Радев ще бъде оценяван, независимо от предстоящите избори - най-вече от историята.  

Той поема отговорността по убедителен начин. Няма нужда от спекулации и притеснения, както хората от ГЕРБ и отиващото си мнозинство определят положението като драматично", заяви Зарков.