Грозен екшън се е разиграл в събота вечер преди отчетноизборната конференция на БСП в Банско. Физически сблъсък между бившия председател на партията Костадин Дурчов и Георги Бориков, дългогодишен председател на партията в първите години на демокрацията, беляза началото на дългоочакваната червена конференция, пише struma.com.

Свидетели на инцидента разказват, че като делегати на конференцията били събирани хора от кол и въже, които да опорочат избора на председател, имало дори и делегати от Симитли.

Предвид тези слухове, Бориков  поискал да погледне списъка с делегатите, изваден на масичка пред залата и охраняван от червена другарка. В момента, в който той се приближил и пожелал да вземе списъка, за да го прегледа, изневиделица изскочили Костадин Дурчов, сегашният председател Благой Милев и разни техни хора.

"Дурчов, вероятно е помислил, че съм взел списъка и съм го скрил в чантичка за лаптоп, която носех, разказал пред медията Г. Бориков. Започна да ме бута и дърпа зверски.

Аз не пусках чантата си, защото смятам, че е унизително подобно поведение, някой да ми рови в нея. Паднах на земята, намесиха се други и ни разтърваха, някой ме удари в корема, имаше разни момчета, които приличаха на мутри, но в един момент почувствах силен удар и с мъка се изправих.

Минути по късно Дурчов се разкрещял, че някой го наранил с остър предмет, някой го наръгал, това е ситуацията. Аз напуснах конференцията в знак на протест, че мандатната комисия дори не прочете възражението, което съм написал по отношение на делегатите. 

Това не е БСП, това е ООД, роднинско фирмена партия на хора, които правят всичко възможно отново да се докопат до властта. Затова и делегатите са събирани отвсякъде", каза още Георги Бориков.

След него конференцията са напуснали още около 30 души. Бориков, който винаги е заемал ръководни постове в БСП,  предположи, че всичко е игра на Дурчов, който беше председател 2 мандата и понеже по устав не може да е повече председател, е напуснал по лични причини, и като му изтече едногодишния срок, иска пак да се върне на председателския пост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!