Бурно започна съвместнота заседание на Комисиите по енергетика и икономика, съобщи "Фокус".

В момента тече изслушване на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов, директора на Агенция "Митници“, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и представители на "Лукойл" на тема: "Прилагането на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт“.

"Щеше да е много полезно и важно за българските потребители, ако Законът за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт беше влезнал на време. За съжаление, аз не съм бил в качеството си на министър тогава.

Ние не един или два пъти сме коментирали причините, поради които не е могъл да влезе този законопроект тогава. Имало е изключително важни коментари тогава относно отлагането на влизането на закона". Това коментира министърът на икономиката Богдан Богданов.

"Видя се, че от началото на годината не сме внесли един барел руски петрол и нищо не се случи. Всички опорки на "Лукойл", които вие повтаряхте - се оказаха само опорки", коментира шефът на Енергийната комисия и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Той зададе въпрос на заместник-председателя на Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" Александър Величков дали познава финансовия министър Асен Василев. Това доведе до напрежение в залата. 

"Забелязвате ли каква защита на "Лукойл" има от страна на „Промяната“? Г-н Сабрутев, опитвате се да провалите заседанието. Късат си ризите само, за да защитават "Лукойл", коментира още Добрев, при което последваха нападки спрямо него от народни представители, че не се намира на пазара в Хасково.

Ето и други въпроси, които Делян Добрев зададе на Александър Величков:

1. Познавате ли Асен Василев?

2. Виждали ли сте се с Асен Василев през септември миналата година?

3. Возили ли сте го с вашия автомобил и водили ли сте го в централата на "Лукойл"?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук