"Вчера в парламента събрахме 30 хиляди лева за националната кампания за донорството. Имаме 10 донора годишно, а трябва да стигнем до 70." Това каза Антон Кутев от БСП пред Хекимян в "Тази сутрин" по bTV.

"Подкрепата на БСП е много голяма. Може би и повече от тази на ГЕРБ. Конгресът е този, който трябва да каже дали сме тръгнали направо. Сега ще работим по платформата и визията за България, но няма да бъде поименно нищо. Все още нямаме идея кой ще води листата за евроизборите", обясни още той. 

"Смятам, че това, което се случва с Елена е политически удар и идеята му е да не бъде водач на листата. Тя си позволи да направи доста резки разкрития. Тя има фирма, в която е директор и е превеждала пари. Тя си е теглила заплатата. Вие не си ли теглите заплатата? Прокурорите не си ли теглят заплатите? Всички знаем кой работеше в ТВ7 и много пари минаха от там. Защо прокуратурата се занимава с Елена Йончева? Към времето, в което е получавала тези пари, КТБ е била една от банките, в които хората от властта си държат парите. Офшорните фирми не са забранени", каза Антон Кутев.

"Ако офшорките бяха криминални, половината политически елит трябва да е в затвора", твърди Кутев.