77% от българите ще гласуват с отвращение!

Три са изводите от проведеното сред последователите на Кузман Илиев допитване във Фейсбук. Три тенденции, които всички знаем или поне предполагаме, но като ги видим облечени в реални числа става доста смущаващо.

52% от гласуващите хора са разочаровани от избраниците си. Като добавим към тях и хората, които категорично се чувстват непредставени в българския парламент, стигаме до ужасяващите 77%. Всички те са заявили, че ще гласуват на 27 октомври. 77% от българите гласуват с отвращение! Или правят компромис, или дават вота си под натиск? Няма трети вариант.

Нова партия в България, готви се да детронира системните играчи СНИМКИ

89% от анкетираните не са доволни от Българската политика днес и се чувстват непредставени в парламента. Проучването е представително и като обем хора и географски. Последните данни на Алфа Рисърч и Маркет линкс потвърждават това твърдение. Според тях около 10% от българите одобряват Народното събрание. Т.е. и социолозите стигат до същите близо 90% недоволни.

Влязохме малко по-дълбоко в изследването на това недоволство. То се дължи на три основни фактора. 39% от анкетираните смятат, че думите на политиците се разминават от делата им и това е водещият проблем.

27% се дразнят най-много, че партиите издигат неподходящи хора на избираемите места в своите листи. 19% пък забелязват сравнително нова тенденция – подмяна на обществения дневен ред. За тях най-неприемливо е, че партиите се занимават с несъществени въпроси, вместо да се фокусират върху основните проблеми на България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!