Сериозни разногласия в коалицията няма. В коалиционното споразумение ясно сме посочили, че България е атомна държава и ще се развива като такава. Така, че коя точно мощност ще развиваме е въпрос на анализ. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Калоян Икономов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Аз и моите колеги работим по най-добрите стандарти и отстраняваме всички недостатъци, които има“, увери той.

„Вчера на КСНС бяха посочени най-големите проблеми в областта на отбраната. Ние сме член на НАТО и се съобразяваме с политиката на Алианса. Проблемът е ясен – струпване на военна сила на границата с Украйна. Първите признаци за деескалация вече са факт. Никой няма интерес от един военен конфликт“, подчерта Икономов.

„Беше заявено, че за България пряк риск от евентуален конфликт няма. Ясно е на всички, че има проблеми с финансирането на армията. Ние като коалиция сме се фокусирали върху прозрачност при финансирането на въоръжението ни сили. Проблемът с недокомплекта е присъщ на всички силови структури в страната. Финансовата част също е голям проблем“, призна Калоян Икономов.

По думите му най-важно е да има цялостна визия за развитието на въоръжение ни сили, която да се следва.

„Всички сме тук, за да се опитаме да променим това, което гледаме от десетилетия. Ще приложим нов подход в политиката. Изготвяме стратегия, в която няма да има акцент върху една или друга сфера от въоръжените ни сили.

Опитваме се да имаме балансирана риторика и да не хвърляме обвинения. Има пропуски по поръчката на нови изтребители. МС работи по това да има ясно фиксирани условия за България. Има фиксирани рамки, които се опитваме да подобрим“, подчерта той.