Аз не искам да воювам, ГЕРБ не иска да воюва. Когато е трябвало да воювам, съм си вдигал юмрука толкова пъти, че имам белези още. Сега подавам ръка. Тя е по-силна от юмрука. Това направихме днес. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Искам да нося отговорност след изборите, ако ни наредят на първо място. Ако е на второ, трето, пето – си знаем мястото“, добави той.

„Това не е нормално за никоя държава в света. Пълен хаос. 4 години хаос, разпад на държавността, нищо, нищо, нищо! И днес се опитвам да вложа пак малко разум и да се опитаме да прескочим нататък. Каква криза вече нямаме? Нали беше да се махне моделът „Борисов“? Махнахте го преди 4 години. Това ви е промяната, мили мои?", попита той.

„Предложих ли правителство? Защо не го подкрепиха? Нямаше дори да се изкажа, ако не ме беше подразнило като полицай поведението вчера“, заяви той относно появата на Калин Стоянов пред президентството.   

„Избихме се. И никакъв шанс за подобряване. Ако и днес не го направят това при нашите изказвания, не ни търсете за коментар!“, категоричен беше той.

„Аз не искам да воювам, ГЕРБ не иска да воюва. Когато е трябвало да воювам, съм си вдигал юмрука толкова пъти, че още имам белези по главата. Защото тогава и те бият. Дори когато победиш, вечерта не ядеш салата, защото ти щипе по устата. Те те удрят“, заяви той.

„Сега подавам ръка. Тя е по-силна от юмрука. Това направихме днес“, завърши той.