"Няма нищо по-лошо от непоискано добро. Не може един според съдружниците му мошеник да внася актуализация на бюджета. Аз три пъти повече искам да се вдигнат пенсиите и пет пъти да се вдигнат учителските заплати. Ние сме опозиция, не зависи нищо от нас, всички искат да ни изчегъртат и казват, че могат и искат без нас... Ми, заповядайте!", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията му.

БЛИЦ припомня, че в началото Борисов с притча за кобила каза ще подкрепят ли кабинет на "Има такъв народ" (ИТН).

"ГЕРБ се представи при този натиск на изборите прекрасно. Такова мачкане - особено извън София и по-малките градове.

Кметът на Годеч каза, че пет барети са го пазили. Това са изроди, бе! Жена му направи аборт.

Не мога да повярвам, че при тоя страх получихме тая подкрепа. Благодаря им! Това е изумителен резултат", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"А иначе - "Когато му дойде времето". И аз научих тея работи", така Борисов отговори на въпрос кога от ГЕРБ ще кажат кой е кандидатът им за президент.

"От вчера се завъртя една приказка, че видиш ли ние с ДСП... някакви дълги ръце... щели сме да правим... Няма такива неща. Ако искат да говорим да си изпратят покана.

Ще възложа видиш ли на на Тошко или Тодор Йорданов - да не обидя човека, той се среща с лидерите на партиите.

Колеги, имайте достойнство. Какво излиза - султанът си седи горе, а великият везир ходи на срещите. Ми пратете и вие някой от чираците щом такава е играта. Безотговорна! 

Ако иска Слави да се обади и да каже: "Колега, каза преди време за едни 10 депутати. Стои ли ти приказката или не?". 

Тогава аз ще му кажа: "Казах го, колега, извинявам се. Казах го тогава - мислех, не домислих..."

Какво излиза сега - отровните викат на токсичните, че не искат да са заедно. Ми, отровихте народа. Така, че септември да няма да има къде да се скрият.

Децата на Янев и Манолова години наред работят в администрацията. Ми как не ги изчегъртахме. Ето - нашата добрина ни изигра номер", каза още Борисов.

"Аз дадох модели на Слави как да си направят правителство. Не ме послушаха. Ми я тогава ходете и си.. правете сами каквото искате и си правете правителство. 

"От това, което виждам последните дни мисля, че отиват на варианта - че ще оставят Румен Радев да безчинства, докато вземе президентските избори.

Не съставят ли правителство в тоя мандат е несериозно да се каже, че ще има друго правителство. Няма как Нинова да направи правителство.

Всичко е в ръцете на Слави Трифонов. Ако трябва да му извини, виждате той се учи.

Има една хубава шега:
"- Джеймс, каква е тая опашка.
- Кандидати за министри на Слави!
- Много дълга тая опашка.
- Да, но върви бързо!"

...Ето и ние подготвяме шоу със смешки", заяви Борисов.

Що се касае за кандидата на ИТН за премиер Пламен Николов бившият премиер заяви:

"Аз съм човек, който се пази да дава лични оценки.

Избрал си го е Слави за премиер. Знам каква е тая длъжност. Знам, че още в 7 сутринта министрите искат решения и ако за всяко нещо трябва да питаш някого, става много тежко...

Не го познавам. На външен вид ми е симпатичен - не се кокорчи.

Въпросът е как ще направи връзката със Слави Трифонов, защото човекът, на деня, който носия цялата отговорност, е Станислав Трифонов".

"Ние се биехме с ИТН два месеца, а ДБ си вървяха тихичко и им беше хубаво. Едва тия дни Христо Иванов разбра истината за Слави Трифонов. Е...

Кой да е зависим от Прокопиев и "Капитал"? По никакъв начин не съм. Вижте им публикациите за последните 10 години и ако намерите една добра новина за мен.

Вижте, към мен нямаше разбираме. Аз сега го разбирам г-н Трифонов. Покрай него няма един познат сега в политиката. Покрай мен имаше само полицаи, пожарникари и аз като Слави щях да пропусна екологията.

Просто като си представя какво го очаква. Защото всеки един, които извади за правителството си, трябва да е брилянтен.

Той се жали "Ама те ги хейтят", ами я да се сети Слави какво правеше той с моите министри. 

И аз като Слави Трифонов едно време първо питах "Знаеш ли английски?" -"Знам!" - "Щом знаеш - влизай", каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!