Целта на „Възраждане“ е да не се допусне въвличане на България в участие във военния конфликт в Украйна и най-накрая българското правителство да има доблестта, честта и морала да си подаде оставката. Това обяви пред Фокус" лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

„Днес беше прочетена декларация от страна на „Демократична България“, с която се иска България да предостави активно военна помощ на Украйна, както и да изгони руската посланичка. Единственото нещо, което не казаха от „Демократична България“, е, че искат да обявят война на Русия, защото само това нещо остана. Но повярвайте ми, ако американците им го кажат, и това ще направят“, подчерта Костадинов.

До думите на лидера на „Възраждане“ украинци, които живеят в България утре организират митинг, на който ще настояват България да се включи във войната.

„Организиран е от украинци, живеещи в България – хора, на които ние в момента плащаме, между другото, пари като бежанци. Тези, на които ние плащаме, утре ще имат наглостта, утре, като контрапротест на нашия, да настояват България да се включи във войната. Т.е. утре ще има митинг, в който ще настояват България да се включи във войната“, подчерта Костадин Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ отбеляза, че България прави достатъчно в помощ на населението на Украйна като изпраща хуманитарна помощ и лични предпазни средства.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ