Българското председателство на Европейския съюз ще донесе приходи в икономиката, прогнозира министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова, пред Дарик.
Гостенката в студиото посочи и кои са приоритети на страната ни, когато тя ще бъде начело на блока през първата половина на 2018 г. тя посочи, че приоритет номер едно на страната е растеж и конкурентоспособност. Като в този приоритет влизат два много важни приоритета за България.

"Това е бъдещата законодателна инициатива, свързана с единия дигитален съюз и пазар. Нещо, което ще е в ресора на бъдещия еврокомисар г-жа Мария Габриел", обясни министърът Павлова уточни, че в този първи приоритет влиза и горещата тема, наречен кохезионна политика към новогодишна финансова рамка за 2020 година.

Тя посочи и останалите четири основни приоритета като заяви, че вторият е свързан със социална политика, подкрепа и равенство. Третият приоритет е насочен към единен енергиен съюз и политиките, свързани с климата. Четвъртият към сигурност и правосъдие. И последният приоритет е под заглавие "Европа, като глобален играч на световната сцена".