Всички си мислеха, че ще съм министър на регионалното развитие, но и председателството на България на ЕС е изключителен приоритет на цялата страна, но и на новото правителство, което стартира днес. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ Лиляна Павлова, която вече е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Попитана вярно ли е, че е трябвало да бъде вицепремиер, Павлова уточни: "Докато всичко не е договорено - нищо не е договорено. Но да, до последно имаше разговори и дебати. Днес обаче се обединихме около решението да създадем отделно министерство".

"Аз съм благодарна на премиера Борисов за доверието, което ми гласува. Знам, че той има големи очаквания от мен и ще се раздам на максимум", отговори тя на въпрос да очакваме ли скоро да се върне начело на регионалното ведомство.

За наследника си на поста бившият регионален министър каза: "Той е мой човек. Работихме добре, създадохме добър екип".

"Служебният кабинет направи доста разбърквания по доста места. Сега ще видя какво се случва в този ресор, който поемам. Деница Златева наистина е направила много, но има и още много работа, която трябва да се свърши за българското председателство на ЕС", уточни Павлова.

"Ще направим всичко необходимо да се подготвим, но ще трябва да обучим и самите министри. Да не забравяме, че хората, поели ресорните ведомства са експерти. Уверена съм, че експертно, професионално и политически ще протече всичко", заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

"Сега обаче ставаме министър в НДК, който ще работи с 30 човека. Така ли е?", попита я водещата. 

"Да, но стъпка по стъпка ще се справим. Ще наемем още млади и компетентни хора. Знаем какво трябва да направим - Г-жа Златева ни остави подредени списъци със задачи", отговори Павлова, която призна, че минути преди да пристигне в студиото вече е била е "екшъна", защото за нея няма да има "100 дни толерантност".

"Кабинетът "Борисов 3" е по-добър от кабинета "Борисов 2" с това, че имаме много ясна програма и много спешни задачи", увери министърът на новото ведомство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!