Вече са ясни имената на бъдещите вицепремиери и министри в новия кабинет "Борисов 3".

Сред новите обитатели на Министерски съвет има доста познати лица като това на Теменужка Петкова, която за втори път ще оглави Министерството на енергетиката.

Владислав Горанов отново ще бъде начело на финансовото ведомство. Красен Кралев пак ще се заеме със спорта. На Николина Ангелкова отново е гласувано доверие за министерството на туризма. Томислав Дончев ще остане на пост, който заемеше, а именно вицепремиер.

Екатерина Захариева се преквалифицира от правосъден във външен министър. Големите изненади са две - това, че Вежди Рашидов се отказа да поеме министерството на културата и факта, че Лиляна Павлова няма да застане начело на регионалното ведомство, както го правеше в предишните два кабинета на Бойко Борисов.

Павлова няма да бъде и вицепремиер, както се говореше усилено в последните дни. Тя е назначена за министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Също за сериозна изненада може да се счита и назначението на Цецка Цачева за правосъден министър. Припомняме, че в предишните два мандата на Бойко Борисов тя бе председател на Народното събрание, но заради преференциите на последните парламентарни избори загуби депутатското си място. 

Явор БЕЛЧЕВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!