Бяхме заклеймявани като корумпирана и бедна държава. Световните медии обаче ни преоткриваха с всяко следващо идване, изтъкна министърът за Българското председателство Лиляна Павлова на дискусията за резултатите от европредседателството пред Канал 3. "Те преоткриха България като държава за бизнес, за туризъм, като политически партньор“, заяви тя. "Повечето медии бяха планирали да дойдат веднъж и да ни отразяват онлайн. И повечето от тях се върнаха не два пъти, а шест пъти. Да отразяват заседанията от първо лице, видяха различна България“, каза още министърът.

Проведохме 284 събития, броят на делегатите, посетили България, е 35 хил. души, а очаквахме 20 хиляди. Не очаквахме такива числа, обобщи Лиляна Павлова.

"Освен темите и приоритетите, които подбрахме коректно и правилно, въпреки трудностите, в много случаи виждахме единството“, продължи тя. 

"Девизът на Председателството беше точно на място, адекватен и релевантен на всичко, което се случва“, изтъкна Лиляна Павлова. "Приоритетите бяха достатъчно гъвкави, дадоха възможност да сме напълно в крак с действителността и проблемите на деня. Да не изоставаме от дневния ред“, каза още тя.