Един от членовете на "Изправи се.бг" Светослав Трайков, който беше задържан заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов и бившия член на КЕВР Еленко Божков за спирането на метрото в София, има интересно политическо минало, пише Tribune.bg

През 2013 година неуспелият кандидат за депутат от Варна Трайков е изключен от ГЕРБ. Като основна причините за изхвърлянето му се посочва неговата неприличната активност в социалните мрежи и използването на просташки изрази и език на омразата – ръководството на партията е категорично, че бившият гербаджия вреди на имиджа на партията с всяко свое действие.

Известен е като „Кметът на туитър“ – описание, която сам си дава в социалната мрежа, а цветистите описания на сексуалния му живот се разпространяват и до днес, въпреки че профилът му вече е закрит.

Скандалният политик придобива популярност и чрез свой коментар във Фейсбук, в който се хвали, че трови кучета с антифриз.

През 2013 година в писмо до медиите Трайков подчертава, че се оттегля от поста си, но няма да напуска ГЕРБ, защото продължава да вярва на Бойко Борисов.

В мотивите си знаковият доскоро гербер посочва основно несъгласието си с Иван Портних. Той е уволнен и като председател на борда на директорите на Двореца на културата и спорта-Варна от общинският съвет във Варна.

Днес Светослав Трайков е сред основните лица на протеста, който хвърля яйца от пъдпъдък по сградата на Министерски съвет, ръководи блокадите на основни улици и булеварди, блокира градския транспорт и дава брифинги от името на протестиращите.

Присъствието на първа линия на Светослав Трайков провокира повече несъгласия, отколкото привърженици, видя Tribune.

Във Фейсбук и в Туитър не липсват хора, които изразяват недоволството си от присъствието на този политически хамелеон, който след кратката си кариера в ГЕРБ става привърженик на Николай Бареков, а в момента е сред метежниците на Мая Манолова и член на нейната партия.