"Г-н Борисов си позволи да каже, че установените кражби за над 8 млрд. не били кражби, а ние сме неграмотни. Затова го предизвикам да видя кой е по-грамотен".

Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването "На фокус" бившият финансов министър Асен Василев от ПП. Лора Крумова пък се пошегува още с влизането му в студиото, че ще й гостува "неканадския гражданин" от дуото на ПП. 


"Изключително важно е такова нещо да се проведе. Българските граждани заслужават да знаят какво се случва с парите им и как те са били харчени", обясни той.

И тук Крумова реши да блесне с остроумие и пита дали това съревнование не може да се нарече "Харвард срещу МВР акадамията", но Василев не пожела да влезе в шеговития й тон.

 
Водещата захапа Василев, че докладите за посочените от него нарушения, показват, че такива не са налични. Той обаче се запъна: "Има такива". Въпреки изнесените доказателства в защита на теорията си Крумова не можа да накара Асен Василев да се съгласи с нея.

"Всичко е в прокуратурата и е ясно обяснено", отсече за финал категорично той. 

Той бе помолен да коментира и казуса с канадското гражданство на Кирил Петков и как то ще се отрази на гражданите:

"Това ще проличи на изборите. Хората имат глава на раменете си и всеки може да си прецени дали има значение подобно нещо на изборите", заяви Василев. 

Според него Кирил Петков не е подвел Румен Радев. Той добави, че едва ли ще се стигнеш до импийчмънт на президента. 

"Не знам дали решението на КС е взето случайно сега. Според мен не е и това е притеснително. Още по-притеснителното е, че КС не даде на г-н Петков възможност да обясни", добави Василев.

Той призна, че не очаква да има проблеми с актовете на Кирил Петков, докато е бил министър на икономиката.

Според него има смесени хромозоми и може да има пол на базата на това нещо. "Хората с различна сексуална ориентация трябва да имат права като всички граждани. Те все пак не са от различен пол", заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!