Икономическите мотиви, с които формално бе подаден вотът на недоверие, бяха несъстоятелни. Износът ни е рекорден, чуждестранните инвестиции са се вдигнали три пъти.

Това заяви в ефира на Нова тв министърът на иновациите в оставка Даниел Лорер.

Според него правителството е паднало заради страх.

„ГЕРБ са воденичен камък на развитието на България. В момента, когато започнахме да излизаме от дъното, те казаха „стига толкова““, каза той.

„Промяната която се случи в България, в рамките на 6 месеца, стана в много сфери. Това не се харесва на опозицията. Всичко стана прозрачно, всичко се случва пред очите на хората.

Всички инвеститори у нас, цялата икономика, всички са изключително доволни от това, че държавата започна да работи прозрачно. Това се забелязва от бизнеса“, подчерта Лорер.

По думите му в момента той има много срещи з бизнеса, защото хората ги е страх, че старото положение ще се върне.

„Опозицията се преструва, че не забелязва, че в рамките на 12 години станахме последни по много критерии“, каза той.

„Готови сме за избори и с настоящото поведение на опозицията сме в изключително добра позиция. Не сме обсъждали промени в кабинета, не виждаме подобна необходимост“, каза още Лорер.

„Въздържаме се от коментар на имена относно овакантените от ИТН ведомства“, каза той.

Лорер не пожела да каже дали Кирил Петков отново ще е предложението на ПП за премиер, но ревностно го защити и подчерта, че българското общество го харесва много, с което намекна, че най-вероятно именно той ще бъде на този пост.

Според него, ако имаме хартиени бюлетини, ще има фалшификация на изборите в големи размери.

"Позициите ни за Украйна може да омекнат", каза той.

„Спрямо Русия позицията на Радев е недостойна, няма как да наричаш Крим руски, а войната специална операция. Трябва да заставаме на правилната страна на историята“, каза той и добави, че не знае дали Радев би дал подкрепата си на следващите избори на „Продължаваме промяната“.