Причината за скандалата среща в централата на ДСБ, за която БЛИЦ съобщи ексклузивно, е нов десен политически проект, който ще бъде обявен на 17-ти ноември в Боровец от 50-60 дясноориентирани общественици, твърди "24 часа".
Сбирката в бърлогата на Костов, за която само БЛИЦ съобщи, е била “дирижирана” от скандалния издател Иво Прокопиев. И на която партийци - от лидера Кънев, през дясната му ръка Стоил Яков, до пресцентъра, са си водили записки.

В срещата участвали някогашният знаков син депутат - бизнесменът и идеолог на кръга “Агнешките главички” Никола Николов, бившият правосъден министър Христо Иванов, кандидат-президентът на реформаторите Трайчо Трайков, зам.-председателят на Народното събрание от РБ Иван Иванов, Гроздан Караджов и Петър Славов (последните трима са депутати от Гражданския съвет на РБ), зам.-шефът на Столичния общински съвет Прошко Прошков (член на партията на Меглена Кунева ДБГ).

Розовобузестият бос на кръга "Капитал" искал Трайчо Трайков да бъде лице на новата политическа формация. Голяма част от присъстващите обаче се обявили против лидерския потенциал на проваления кандидат-президент.

На 26 ще има конгрес на ДСБ, след който формацията на Радан Кънев ще се присъедини към новата платформа.

Любопитното е, че на вчерашната среща Христо Иванов категорично отказал да е емблема на новата организация. Обяснил, че в нея той се вижда на третия ред.