Лидерът на СДС Божидар Лукарски изригна срещу Радан Кънев в профила си във фейсбук. Повод за това са отправени въпроси към служебния министър на икономиката за работата на предшественика му Лукарски, който беше министър в правителството "Борисов 2".

"Чета, че едни бивши колеги от маргинална политическа формация, с одобрение от избирателите, близко до нулата, задават въпрос до служебния министър на икономиката за сделка, извършена в последните дни, когато аз съм бил все още министър. Нека питат, адмирирам, похвално, браво!

Така ще получат най-безпристрастния отговор на въпросите, по които се опитват да изградят манипулация, подкрепяни от разни строго "неолигархични" медии. Нека получат отговори на въпросите дали тази сделка има изобщо някакво касателство към министъра на икономиката и дали има изобщо някакъв подпис или каквото и да е съгласие от негова страна. И също така каква е законосъобразността на тази сделка. Аз знам отговорите на тези въпроси, но нека станат ясни на всички. Няма лошо. Лошо има обаче, когато една политическа сила, самоопределяща се като дясна, "играе в комбина" с прочервена медия, свързвана с доносник на ДС. Но може би пък не е странно, закономерно е при положение, че същите колеги бият само по политиците вдясно, но нито дума против БСП и ДПС. Така или иначе гласовете на хората, които ще подкрепят тези колеги, няма да стигнат за друго, освен за преливане към гореспоменатите партии", написа Лукарски.