Решението на Плевнелиев е правилно. Той постъпи като един много мъдър държавник в края на своя мандат. Това коментира икономическият министър в оставка Божидар Лукарски в ефира на bTV.
По отношение на това дали е юридически основателно решението му си има конституционен съд, който може да се произнесе, той посочи, че не мисли, че има нарушение на конституцията в конкретния момент. По думите му Първанов не е най-големият корифей в правната мисъл, във връзка с това, че Георги Първанов е заявил, че решението на Плевнелиев е противоконституционно. От решението на Плевнелиев означава, че ще работим докато Радев не посочи кабинет, каза Божидар Лукарски.

По думуте му причината за проваления реформаторски мандат, е идеята за пенсиите на Патриотичния фронт. Според колегата Горанов бюджетът за 2017 не може да поеме този минимум , който виждат колегите от патриотичния фронт, заяви икономическият министър в оставка. Продължаваме да имаме добро партьорство в ГЕРБ, както и в парламентарните групи, посочи той.