"Искам да ви кажа колко съм щастлив да съм тук и да засвидетелствам приятелството между нашите две страни. От 10 години президент на Франция не е идвал в България. Това посещение е за заздравяване на нашата връзка". Това заяви френският президент Еманюел Макрон след официалната среща между него и държавния глава Румен Радев.

"Вие подчертахте естеството на нашите отношения. Измерението, което франкофонията има в България. Както в обществото, така и в икономиката", обърна се той към Радев и допълни, че френската делегация е тук като знак, за да се насърчат френските предприятия да си сътрудничат с българите - да се създават в България предприятия и заводи.

"Нашето двустранно сътрудничество почива на добрите отношение между нашите администрации. Подчертахме, че трябва да се задълбочат отношенията между нашите армии. Тези отношения почиват на нашия европейски проект и на рамката, която поставя ЕС", допълни той. 

"Имаме съвпадения на мненията по три основни теми - една от тях е реформата на директивата за командироване на работници и служители. Благодаря, че ясно се обявихте срещу социалния и данъчен дъмпинг - обърна се Макрон към президента Радев. - Целта на тази директива е нашите съграждани да живеят по-добре, да имат по-високо ниво на живот", допълни той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!