„Все още не сме взели окончателно решение дали да се коалираме преди изборите с ДБ. Чакаме резултатите от дълбочинната социология“. Това заяви в ефира на bTV Никола Минчев от ПП.

По думите му утре ще е ясно дали ще се коалират с ДБ, защото именно тогава се очаква да има резултати от партийната социология.

Според него дори и ДБ да се регистрира самостоятелно за вота утре, то по закон може в 10-дневен срок да има промяна и двете формации да се коалират.

„Важно е да изберем най-добрата стратегия, за да имаме максимално много депутати в следващото Народно събрание“, заяви Минчев.

„Повече от ясно е, че дори да не се коалираме с ДБ преди изборите, то след тях ще работим именно с тази формация“, призна още той.

"Не искаме да се коалираме с хора, които се влияят от изявления от диван", добави Минчев.

Бившият председател на НС отсече, че няма как ПП и ГЕРБ да се коалират. "Пенсионирането на Борисов е актуален въпрос. Време е този човек да понесе политическа отговорност за всичко, което е направил", каза Минчев. 

"Бойко Рашков беше един от нашите министри и от нашата квота. Той е един от най-добрите министри на правителството и е видимо доказан в борбата с корупцията и не виждам нищо странно в това той да бъде част от нашите листи", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук