Депутатите от ГЕРБ Маноил Манев и Тома Биков отговориха с остри коментари в социалната мрежи, на отвореното писмо на Цветан Цветанов, в което той призовава бившите си съпартийци да не подкрепят бюджета за 2021 г.

Вижте думи на народния представител Манев без редакторска намеса:

Днес чета едно послание на един БИВШ и ДЪЛГОГОДИШЕН партиен зам.-председател. Чета и колкото повече чета и да се опитвам да вникна в написаното /то неговото витиевато слово, да не си мислите, че е лесно за разчитане/ ми се струва, че Tsvetan Tsvetanov май му се иска нещо да ни каже на нас, народните представители на ГЕРБ.

Няма лошо, но трябва да е готов и да си получи и отговорите ни - ВРЕМЕ МУ Е!

Та така, колега, искам да изясним някои неща на всички, които ще положат усилие да прочетат поредният Ви пасквил, насочен срещу онези, с когото вие се гордеехте до скоро!

Първо, много искам да изясним, че бюджет се прави от управляващата партия и/или коалиция, ОТ КОЯТО ВИЕ ОТДАВНА НЕ СТЕ ЧАСТ и не защото сте решили да "наблюдавате отстрани" политиката, а защото ГЕРБ Ви ОТСТРАНИ от редиците си. Кой не е наясно, че това е една от причините за критикарстването Ви?!

Второ - колега, Вие наистина ли мислите, че разбирате повече от БЮДЖЕТ от експертите на МС и НС? Ами само един млад икономист като Aleks Ivanov знаете ли колко повече знае за финансите от нас със Вас с нашето полицейско житие и битие!?

Третото ми питане, ако щете риторично, ако щете реално, е много кратко и ясно - Вие наистина, ама НАИСТИНА ли смятате, че можете да говорите за проблемите НА ХОРАТА и ЗА ПРОБЛЕМИТЕ на малкия и средния бизнес? То е хубаво да се говори, но как и кога ги разбрахте Вие тези проблеми?

И накрая само да си изясним още няколко основни неща, които пак Ви убягват. Не сте "застрашен" да участвате в следващо управление на страната! Нямате МОРАЛНО право да се обръщате към хората от ГЕРБ, ЗАЩОТО ВИЕ ГИ ПРЕДАДОХТЕ, не когато Ви отстраниха от партията, дори не когато започнахте да обяснявате колко сте "разочаровани от нивото ни".

Станахте предател, когато започнахте да хулите Бойко Борисов и не защото той Ви даде път в политиката и не защото МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАХТЕ години наред, а ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА СЕ СРАВНЯВАТЕ С НЕГО, нито в политиката, нито в ОТНОШЕНИЕТО НА ХОРАТА КЪМ НЕГО!

Нямаше как да не Ви отговоря, колега, колкото и да ми е неприятно да влизам в комуникация с Вас през призмата на Вашето презрение към бившите Ви съпартийци!




„Призивът на Цветан Цветанов депутатите от ГЕРБ да не подкрепят бюджета за 2021 година е не просто наивен, но и глупав“, написа в профила си във Фейсбук и депутатът Тома Биков.

Според Биков този призив не идва нито от ляво, нито от дясно.

„Идва от нищото. Ако се вслушаме в съветите на бившия зам.-председател на ГЕРБ означава да оставим стотици хиляди българи сами в тази безпрецедентна криза.

Означава да съборим цялата държава, за да може господин Цветанов, госпожа Нинова и множеството лидери на либералната опозиция да се почувстват добре. Защото ако приемем призива му това ще бъде единственият резултат.

Депутатите от ГЕРБ изразяваме волята на избирателите на партията, пред които сме поели ангажимент преди близо четири години. Пред тези избиратели пое ангажимент и господин Цветанов, но не го изпълни.

Днес той иска от нас да направим същото. Аз няма да го направя, точно защото животът ще продължи и след края на мандата“, пише Биков.