Трябваше в двумесечен срок да се обсъдят резултатите от референдума. Депутатите се занимават с всичко друго, но не и с това, заяви омбудсманът Мая Манолова в ефира на bTV.
"Това е вотът на българите. Един от въпросите е свързан с партийната субсидия. Всички парламентарни групи се разсейват от това нещо. Става дума за близо 40 милиона, за които гражданите казаха, че не са съгласни да се харчат за партийно политически цели", добави тя.

"Депутатите са длъжни да внесат законопроекти, не да правят заявления от трибуните и да обикалят телевизиите. Ще видим всеки какъв законопроект ще подготви", каза още Манолова.

Запитана за среща с ЦУМ с Нинова и Гергов, тя обясни: "Имаше такава среща, тя бе по искане на ръководството на БСП. Искаха да ме откажат от номинациите за кандидат-президент. Помните, че имах най-много номинации от партийни структури и граждански организации. Същността на разговора обявих публично в открито писмо, след като бе проведен. За разлика от останалите участници, аз директно разкрих съществото на тази среща".