Откровена заплаха от Борисов прозвуча още в изборната нощ. Премиерът изживява ли се като говорител на прокуратурата. От чие име си позволява да отправя заплахи срещу мен. Това заяви в ефира на bTV Мая Манолова. 

"Срещу мен няма завеждани дела. От чие име говори? Не е ли двоен стандарт, като казва, че не издигнал втора кандидатура за главен прокурор, за да няма партийно вмешателство, а сега си позволява да говори от името на прокуратурата", каза Манолова. 

"Това е пореден опит на Борисов да ме сплаши след обидите, които изсипа върху мен. Те не сработиха и сега си мисли, че ще ме уплаши. Не ме е страх, господин Борисов. Всъщност него го е страх, защото видя, че може да загуби София, а утре и България", каза тя.

"Кметът от ГЕРБ беше избран с малцинство. Представете си. Те загубиха над 80 000 гласа. Залезът на ГЕРБ вече е факт. Затова си позволяват да ме заплашват. Е, не ме е страх! Продължавам", закани се Манолова, гледайки право в камерата.

"Безнаказано се купуваха гласове в цяла София и не само в ромските секции. Никаква реакция нямаше. Ами социологическите агенции? Това беше пропаганда. През целия ден разликата между нас беше 12-16%. Много хора затова се отказаха да гласуват. Затова подавам жалба. Нямам надежда, че ще има повторни избори", заяви Манолова.