Българските граждани трябва да се чувстват подкрепени. Разбрахме се, че към работните групи, които са договорени с "Демократична България" (ДБ), а те са финанси, енергетика, отбрана, ще добавим електронно управление, социална политика, която ще се заеме с преизчисляване на пенсиите и една група по темата икономика и бизнес, която да договори начина за помощ на бизнеси и една група за здравеопазване, която да преразгледа клиничните пътеки. Това заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) Мая Манолова след преговорите с "Има такъв народ" (ИТН) за съставяне на нов кабинет. 

"Когато има желание, нещата се случват бързо. Комисията по ревизията в миналото Народно събрание (НС) направи повече от миналото правителство само за два месеца. Правителство, което работи за промяната, може да се случи за седмици, дори за дни. 

Час по-скоро трябва да има правителство. Получихме уверение за ДПС и ГЕРБ. Ние няма да подкрепим кабинет, в който се вижда влияние на ДПС. Не е здравословно да имат участие и влияние в следващото управление.

Хората гласуваха за промяна, а не за това. ИТН преценяват с кого да водят разговори. Увериха ни, че за тях следващото правителство не може да съществува без подкрепа от ДБ и ИБНИ. Те ще предложат кабинет, когато са сигурни, че имат нашата подкрепа. Аз съм пределно ясна - без кабинет, който има влияние на ДПС. За това ще бдим от ИБНИ", каза още Манолова.

Тошко Йорданов към Манолова и Хаджигенов: Малко ми е шашаво ВИДЕО

"Правосъдна реформа без реформа в МВР няма как да има. Говорили сме за рокади по постове. Тръгва се отгоре до долу. Рибата се вмирисва откъм главата. Започваме и докъдето стигнем. На 100% сме на едно мнение за съдебната реформа с ИТН", допълни Хаджигенов.  

"Аз съм сигурна, че ще има правителство. Хората искат правителство, но не какво да е, а такова на промяната. Това означава почтено, без намек и сянка от олигархични кръгове, ДПС и ГЕРБ. 

Няма как да се издебне покана на ДПС и БСП. ДПС не трябва да имат пряко участие във властта, но трябва подкрепа от тях. БСП също между другото. Ако БСП не подкрепят правителството, то ще виси на ДПС. Това е голямото зло. Предният път бяха готови да го подкрепят. И Бойко Борисов си сменя мнението през 3 минути. Обединяване в името на обща цел - това е демокрацията. 

Искам да видя когато всичко е публично и прозрачно, това ангажира политическите сили да гласуват, иначе няма как да го обяснят на своите избиратели", заключи тя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!