От „Изправи се БГ” категорично стоим зад Румен Радев и Илияна Йотова. Нямам усещането, че Бабикян и Хаджигенов ще подкрепят Лозан Панов. Това заяви пред bTV лидерът на „Изправи се БГ” Мая Манолова.

По думите й, в момента в „Ние идваме” тече дискусия. „В края на седмицата те ще вземат решение. Моето очакване е, че и те ще подкрепят Радев, защото той излезе на площада и взе страната на народа.

Хората от протеста припознават Радев с мотото му „Мутри вън”. Свързани сме с институцията. Тя беше единствената, която застана на страната на народа”, припомни Манолова.

Тя коментира и включването на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в президентската надпревара.

„Със сигурност ще има интересен двубой. Проф. Герджиков определено е уважаван професор, ерудит. Нямам обяснение защо такъв успешен човек ще води битката на ГЕРБ в президентските избори. Студентите на неговия университет бяха по площадите и там искането бе за оставка на Борисов", коментира Манолова. 

„Никоя битка не е предрешена. Убедена съм, че Радев ще бъде избран за следващ мандат. Но е добре и когато противниците са достатъчно силни.

Да приемеш подкрепата на ГЕРБ и Борисов, когато моделът още не е разграден, за мен не е обяснимо”, каза още тя.