"Аз съм реалният опонент на Румен Радев, който се представя за балансираният човек, а всъщност е проводник на една антибългарска, проамериканска политика". 


Това заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров, кандидат за президент, който за трети път се включва в надпреварата за "Дондуков"2, а през 2006 г. стигна до балотаж на изборите за държавен глава. 

Той заяви категорично, че влиза в надпреварата за "Дондуков" 2, като основен опонент на Радев и покани настоящия президент на диспут.

Лидерът на "Атака" заяви, че в държави като България за президенти се слагат послушни хора:

"Които са завършили школата "Максуел" в САЩ, под шапката на ЦРУ - говоря за Румен Радев, на когото после му слагат едно изкуствено етикетче, че бил ляв, проруски. Той е завършен проводник на ЦРУ и американската политика. Радев беше инсталиран в България за президент през 2016 г. с помощта на Бойко Борисов и ГЕРБ, които тогава му подариха този пост. Сега ще му го подарят пак, изваждайки една фигура срещу него, която няма да му бъде опонент".

Волен Сидеров обяви, че излиза в съпротива срещу това, което се прилага по отношение на пандемията от Covid-19:

"В България се прилага здравен фашизъм. Свободата е на първо място. Превръщат ни в хора от концлагер. Къде отиде свободата на придвижване? ... Аз направих жалба в Административния съд срещу мерките на Министерството на здравеопазването, които ви карат да ходите с един парцал на устата и смятат, че това нещо ви предпазва", заяви Сидеров.

По думите му Covid-19 е световна конспирация и "абсолютна измислица", а здравните министри - и настоящият Стойчо Кацаров, и предходният - лъжат:

"Здравният министър е сложен там, за да лъже. Те получават една директива. Има една световна върхушка, която си прави в момента експеримент с човечеството - искат да видят докъде хората могат да се превърнат в зомбита. Целта на тази световна върхушка е да се редуцира човечеството".