"Не съм анализатор, за да коментирам решението на Слави Трифонов и на неговата партия". Така лаконично съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова коментира пред Нова телевизия решението на "Има такъв народ" да върне мандата за съставяне на правителство. 

„Слави Трифонов ясно каза аргументите си. Той обяви, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Няма какво да се лъжем. България е в тежка икономическа и здравна криза. Бизнесът е на колене. Хората се страхуват за доходите си, за работата си”, поясни тя.

Манолова коментира и вероятността президентът да връчи третия мандат на БСП. 

По думите й от „Изправи се Мутри вън!” биха подкрепили правителство на промяната. „Ако председателят на БСП внесе кабинет в парламента, няма да получи подкрепа от „Има такъв народ”, „Демократична България”, или „Изправи се Мутри вън!” и ще очаква гласовете евентуално на ГЕРБ и ДПС. Трябва да е ясно на българските граждани, че внасянето на такъв кабинет, означава подкрепа от партиите на статуквото. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем”, каза още Мая Манолова.

При едни избори, организирани от служебен кабинет, огромна част от гласовете ни и на останалите демократични субекти няма да бъдат откраднати", подчерта тя.

"Призовавам Борисов да спре да се занимава с квалификации и обиди към един или друг политик и да внесе актуализация на бюджета. Ако си мисли, че ще избяга от отговорност, го предупреждавам, че това няма да стане. Отговорността е негова незабавно да си свърши работата", заяви още Манолова.

Депутатът изрази мнение, че е било наложително да се сложи усмирителна риза на Бойко Борисов и неговия кабинет заради неоправданите харчове. 

Към края на интервюто водещият на сутрешния блок Виктор Николаев едва успя да вземе думата от Манолова, за да я прекъсне и да започнат новините.

"Две думи, защото не мога да участвам в интервюто", пошегува се Николаев.