Не трябваше да се правят промени в Изборния кодекс, а смяната на ЦИК трябваше да стане веднага след приключването на евроизборите. Преференцията и в стария вариант няма смисъл. Тя не работи. Нашето предложение беше изцяло мажоритарен вот и ние настоявахме да се говори по тази тема.

Това каза в сутрешния блок на bTV лидерът на "Воля" Веселин Марешки по повод промените в Изборния кодекс. "Вчера слушах по радиото един депутат от НФСБ, който в прав текст заяви, че преференциите се използват от ВМРО и Красимир Каракачанов, за да могат да взимат пари и да си редят листите. ВМРО не са ни опонент. Те са вредни и опасни за цялата държава България. Сега започват да гърмят всякакви схеми като тази в ДАБЧ.

Най-големият цинизъм е, че те са уж срещу джендър идеологията, а Джамбазки е гласувал "за" нея в европарламента. Уж са срещу циганизацията, а реално ни карат да събираме пари и да плащаме абортите на циганите, да им опрощаваме наемите в общинските жилища, да им се строят нови жилища. Това е начинът от ВМРО да си купят цигански гласове", обяви Марешки.

"Българският народ е консервативен. Има мъже, жени и деца. Това е. Децата трябва да ги оставим на спокойствие и да не им се бърка в главите от най-малка възраст", коментира Марешки анкетата на ЕК за сексуалната ориентация на децата.

"БСП измамиха хората. Те не напуснаха парламента. За това се прави волеизявление. По техния начин и аз всеки ден напускам парламента, защото излизам и влизам. По-важното е, че президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който беше издигнат лично от Корнелия Нинова, им писа оценка слаб 2. Той ясно заяви, че БСП не са алтернатива и той е готов да подкрепи всяко едно движение, което е наистина алтернативно на управляващите", завърши Веселин Марешки.