Веселин Марешки, обичайно, заби черешката в парламентарната торта при заявките на политическите лидери в Народното събрание за новия политически сезон.

Лидерът на ВОЛЯ, както винаги, изтъкна като най-усърдни в работата своите депутати - те били в 5-те процента работещи в парламента, а себе си издигна на най-висок пиетдестал в държавата. И позволи само на един друг политически лидер да дели с него върха - Бойко Борисов. Това било така, защото в България имало глад за истински, силни политически лидери.

"В момента в България има двама лидери - Бойко Борисов и Веселин Марешки", провикна се от трибуната единият от двамата. "Да, знам, че няма да ви се хареса това", коментира той по повод шумната реакция в пленарната зала.

Воля са притеснени от мащабната корупцията по всички етажи на властта. Лидерът Веселин Марешки е смутен от разбитото здравеопазване и образование.

Свидетели сме на всички тези неща от 30 години,смята той. Причина вижда в липсата на лидерство. Лидерите не се назначават, а се раждат, заяви Марешки. Двама били лидерите в България-Бойко Борисов и самият той Веселин Марешки.

БСП пък била партията, създала задкулисието и паралелната държава. Къде е смелостта на президента Радев да представи своята алтернатива, недоумява Веселин Марешки. Ако държавният глава бил смел щял да си направи партия и да покаже алтернативата.

Той е смутен от мълчанието около търговията с горива. Интересни действия обещават от Воля. Обещават и реални действия, които хората да усетят. Марешки е недоволен от фалшивите новини към партията му. Тези лъжи вече няма да хващат дикиш, закани се той. Не ни е приятно, че не сме оценени, сподели лидерът на Воля.