Веселин Марешки е категоричен, че ще достигне до балотажа за президентските избори. Вторият обаче все още не е сигурен, заяви самият той по Нова телевизия.
Битката е между Цецка Цачева и Румен Радев и всичко зависи от това дали БСП ще успеят да мобилизират електората си и да победят машината Цветанов.
 
По думите на Марешки в момента представените социологически проучвания са фалшифицирани и тези, които ги манипулират трябва да понесат своята отговорност. Той отрече да е заплашвал журналистката Валя Ахчиева и заяви, че всъщност я е спасил от нападение. Щяха да й причинят зло, а после да го припишат на мен, затова реагирах навреме, добави Марешки. По думите му самото „разследване” на телевизонната журналистка е било постановка, режисирана от други хора, които искат да го злепоставят. Подхвърлена е сярата, за да ми направите един такъв пасквил, обяви бизнесменът.
 
Не харча много, пия само минерална вода 3-4 хиляди на месец ми стигат, но аз ги харча повече за приятели, заяви Марешки. Обясни, че не знае колко струват дрехите му, тъй като имало хора, които се занимават с това. По принцип не лъже, а днес пък – въобще. Оприличи Цачева и Калфин като статукво, а за Радев каза: „неблагодарник”.