"Воля" може и да не влезе в парламента, но Веселин Марешки ще влезе. Ако кръстя партията си "Марешки", ще видите какви драстични разлики ще има в резултатите на партия "Воля" и партия "Марешки". Аз не се срамувам от името си.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Веселин Марешки, който коментира последното социологическо проучване на "Медиана", в което цифрите сочат, че към момента неговата партия "Воля" няма да прескочи 4-процентната бариера и няма да лвезе в един нов парламент. "Партия "Воля" и аз сме единствените, които не сме оцапали от политиката. Не вярвам на социолозите и не мисля, че българите са дебили, за да си изберат отново тези, които ги окрадоха. Аз знам кой съм и не се притеснявам от нищо. Най-малко мога да се притеснявам от БСП и Румен Радев. Изборът на президента беше поредната манипулация, защото нищо не се промени. Ако аз бях станал президент, щеше да има видима промяна. Аз съм единствения, който води борба с картелите. Не мисля, че стрелям и критикувам всички. Когато, някой направи нещо добро, ние винаги сме казвали добри думи", разкри Марешки.

"На Обединени патриоти никога повече няма да им се сбъднат детските мечти. Особено на Красимир Каракачанов. Не може с 1% доверие да искаш да бъдеш вицепремиер и министър. Нямам нищо лично срещу него. Утре ще гласуваме "за" оставките на министрите. Не е задължително ти лично да убиеш човек, за да подадеш оставка. Ще подкрепим и новите министри. Някои от тях познавам лично. Ще им дадем време и толеранс. Ако не си вършат съвестно работата обаче, ще ги критикуваме", обяви Марешки.