Веселин Марешки и Кръстина Таскова от Воля последни си подадоха заявленията за отказ от депутатския имунитет по искане на прокуратурата. Преди тях други четирима депутати - един от Воля, един от ГЕРБ и двама от БСП, се отказаха доброволно.

Новината, че днес си е подал отказа съобщи самият Марешки на брифинг в парламента, на който отново призова за оставките на двамата вицепремиери от Обединени патриоти.

"Това ли правят - да гризкат кокала на властта и да не оставят нищо за българския народ", каза Марешки и размаха пластмасов прототип пред камерите и фотоапаратите, предаде Канал 3.


Снимка: Канал 3

БЛИЦ припомня, че миналият петък Марешки побесня заради кражба в парламента и внесе смърдящо нещо в сградата на НС.

Лидерът на Воля ще крепи кворума, стана ясно още от думите на аптекарския бос. Той оповести и решението на партията му депутатите й да не напускат парламента.


Снимка: Флагман.бг

Ние казахме, че ако няма други начини за изхвърлянето на тези двамата от постовете им можем да прибегнем до неявяване в залата, припомни Марешки, но веднага оправда решението си да не отсъстват от пленарната зала с желанието на симпатизантите и членовете на партията. Те настоявали Воля да се регистрират, защото отсъствието било "бягство от отговорност".

"Да, ние знаем, че е много по-лесно и за нас да бъдем извън парламента и да трупаме дивиденти. Обмисляхме, само че това няма да напълни джоба на българите. Решихме, че това не е в наш стил да се крием и да бягаме. Воля не е била политически рекетьор, каза Марешки и гарантира, че депутатите му ще бъдат в залата.

Воля никога не е била политически рекетьор, гарантира кворума Марешки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!