Един шамар няма как да е побой и аз съм единственият човек в България, който е арестуван за шамар. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ПП „Воля“ Веселин Марешки във връзка със създадената временна комисия за депутатския му имунитет, съобщава „Фокус“. 

„За 7 дни не знам какво може да се установи, но със сигурност ще излезе наяве това, че някакъв човек е казал, че му искам пари насаме на четири очи, а после от някъде се намират 20-ина свидетели, които да потвърдят това нещо и на база на такъв разговор ми е повдигнато абсолютно скалъпено обвинение. 

Това, че има спечелено от мен с окончателно решение дело, че арестът ми е незаконен, това никой не го знае. Това, че съм единственият арестуван за един шамар също никой не го знае. Това, че продължавате да говорите за побой, означава неинформираност. Идеята на тази комисия не е по една минута в различни медии да ми се дава време, а за 1-2-3 часа. Още първия ден, когато се съберете, изнесем всички данни и вече не ми се задава въпросът за побой, сам ще си дам имунитета. Има много спекулации и съвсем подбрани неща излизат в медиите“, заяви Марешки.

По думите му още след първото заседание на комисията, ще си подаде имунитета. „Не съм участвал в изборите, за да имам имунитет. Няма да позволя да ме сготвят на тъмно. Не съжалявам за този шамар, защото ако някой обижда майката на някой, това е най-нормалното нещо. Ако в момента дойде и ми каже същите неща, ще получи още един шамар. Естествено, че ще гласуваме „за“ свалянето на имунитета ми. Слава Богу съм заможен човек и имам възможност да си платя на адвокати да ме защитават“, допълни Марешки.

„Тези неща, когато се случат на хора, които нямат възможност да бъдат защитени, отиват по затворите, крадат им имуществото, изнасилват ги, мародерстват ги“, каза още той.