Ние, като всички партии, сме доволни от изборите. Единственият недоволен е българският народ, защото отново е прецакан. Имаше много фалшификации, много манипулации. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Трябва да се стремим да върнем доверието на българските граждани, да има достойни кандидати и те да печелят доверието на хората. Ние се помъчихме да представим достойни кандидати във всички общини, но на много места ни ограбиха безобразно, а по този начин ограбиха надеждите на българските граждани.


На много места бяхме с много малко гласове под чертата. Колко е да изчезнат четири гласа, заяви Марешки, като уточни, че обвинението му е насочено към "изборния процес".

Има си машина, която работи по този начин, заяви лидерът на "Воля", като добави, че именно заради това от парламентарната група на партията са се отзовали на поканата на БСП за днешния дебат за промени в Изборния кодекс.

По думите му трябва да има временна анкетна комисия в парламента, която да се занимава само с този въпрос. Много добри идеи бяха предложени днес, посочи Марешки.

Той коментира и купуването на гласове, като подчерта, че от "Воля" са против тази незаконна практика, но намекна, че ако се продължава в същия дух, позицията може да претърпи промяна.

Ние сме богата формация, можем да се замислим - ако всички купуват, няма как да се делим от процеса, каза още Веселин Марешки.