Мисля, че много ясно го казах - в последните 9 месеца работих само за едно. България има нужда от стабилно правителство за Шенген, еврозона и оформяне на дневния ред. Това заяви кандидатът за министър-председател Мария Габриел пред медиите след връщането на изпълнен мандат на президента Радев. 

"Подходила съм с отговорност. Разчитам на това, че давам ясна заявка, че отговорността е споделена и се носи въз основа на принципи. Ние нямаме различия по отношение на реформите. Радвам се, че приоритетите на гражданите стоят наравно с приоритетите за конституцията и борба с корупцията. На България й трябва правителство. 

Имаме текста на споразумението. Трябваше да покажа, че България не може да бъде изпратена на нови избори. Предложила съм състав, в който няма нито едно непознато име. Има хора, които могат да покажат, че зад тях стоят групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ", заяви още Габриел.  

Тя разкри, че лично е подписала споразумението преди два дни. 

Мария Габриел заяви, че разчита на подкрепата на всички парламентарни групи, които поставят интереса на гражданите пред своя собствен. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук