Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на кабинет са прекратени, но все още не е ясно дали има шанс да бъдат подновени. 

От ПП-ДБ потвърдиха за БНР, че преговорите са прекратени, а на уточняващ въпрос дали са прекратени или приключили отговорът беше: "Чакаме".

Както БЛИЦ съобщи, кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев в 16.00 часа днес. Заедно с нея ще бъде и преговорният екип на партията.

„Днес, от 16.00 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне на „Дондуков” 2 с кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС. В рамките на конституционната процедура президентът връчи вчера първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел, която беше излъчена от най-голямата по численост парламентарна група в настоящия парламент”, обявиха и от Президентството.

По неофициална информация, според ГЕРБ-СДС правителство няма да има, тъй като двете страни не са се разбрали относно това кой да поеме постовете на министрите на енергетиката и отбраната.

Кратък коментар направи съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов на излизане от сградата на парламента. Там по-рано се сърбаха преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Когато чуем г-жа Габриел, ще коментираме", заяви лаконично той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук