Началникът на кабинета на Валери Симеонов Марияна Николова, която беше предложена от него да заеме поста му, пристигна в Народното събрание.

На входа на парламента тя бе посрещната от зам.-председателя на ПГ на Обединени патриоти Валентин Касабов, който я разцелува.
 

След 15-минутната среща с деветимата на НФСБ, Николова отказа коментар и обеща да говори след гласуването на кандидатурата й в пленарната зала.

Валери Симеонов не бе забелязан на срещата на НФСБ, но се очаква той да говори в парламента, а не в Министерския съвет.
 

Очаква се като първа точка от програмата на НС депутатите да гласуват оставката на Валери Симеонов като вицепремиер и номинацията на Николова, която ще заеме поста му. 

Срещу нейната кандидатура остри възражения имат от "Атака". Именно съгласието на Волен Сидеров с номинацията доведе до 6-часовото разгорещено и на висок тон проведено заседание на малката коалиция.
 

Очаква се депутатите всеки момент да започнат работа и да гласуват смяната на вицепремиерския пост.

В парламента пристигна и другият вицепремиер Томислав Дончев, както и министрите Николина Ангелкова и Боил Банов.


Вчера в Министерски съвет се състоя инфарктен Коалиционен съвет на Обединени патриоти. След 10 ч разговори лидерът на Атака Волен Сидеров си тръгна бесен, след като не бе одобрено искането му да няма нов вицепремиер. Така или иначе обаче премиерът Бойко Борисов одобри предложението на Валери Симеонов и се очаква тя да стане новият вицепремиер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!