Няма да участвам в разговори с ГЕРБ. Шансът за създаване на правителство е много малък. Това заяви в ефира на Нова телевизия Мартин Димитров от Реформаторския блок.
"Фактът, че най-голямата политическа сила иска парламентарни избори, означава, че те просто не могат да бъдат избегнати", отсече реформаторът.

"Аз съм скептичен към темата. Аз съм реалист човек. Не виждам как сегашната ситуация може да бъде избегната", каза още той. Димитров заяви, че няма да участва в процеса на преговорите, но няма и да пречи. "Ако го направя, това е сякаш да гоня дивото", призна още той.

"Може резултатите от едни бъдещи избори да са такива, че да е трудно да се сформира кабинет. Няма какво да си говорим по отношение на създаване на правителство с ГЕРБ", каза той.

"Очаквам много често да имаме парламентарни избори. Затова кабинетите трябва да се държат много отговорно. Според мен за КТБ беше пропусната огромна възможност. Трябваше международна фирма за разследвания да проследи парите. Само се хвърля прах в очите и не беше наета фирма-ловец. Такова източване няма как да стане без протекции на много високо ниво в държавата. Този кръг обаче според мен е много широк", призна той

Мартин Димитров каза, че не знае, че е спряган за премиер. До края на гостуването си той продължи да твърди, че за него преговорите между РБ-2 и ГЕРБ са абсолютно обречени и той не желае да участва в тях.