Да предложих бартер - моята оставка срещу промени в закона за хората с увреждания. Обвиненията са, че защитавам майките заради ПР, популизъм, или за това, че съм искала да ставам кмет на София. Нямам политически амбиции, имам амбиция да си върша работата. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на bTV.

"Няма да преча толкова не тези, които се притесняват от рейтинга ми. Ще напусна поста си, нямам против да подам оставка, стига да се помогне на хората с увреждания. Оказва се, че аз не съм част от решението, а от проблема. Ще продължавам да се боря за хората", каза още тя. 

"Както се разбра този закон се обсъжда от 10 години, колко още трябва. Ще са нужни още малко над 100 милиона лева, за да се предоставят пари за асистентски услуги на 70 хиляди хора с увреждания. Разбирам, че всеки иска пари от министъра на финансите, но парите, които сега се предоставят се харчат неефективно", допълни омбудсманът.

"Всеки да си даде сметка, че може да се окаже в тяхната позиция, но нека ние ги сложим на нашето място. Ще стоя до край с протестиращите майки, защото техните искания са справедливи, а всяка несправедливост трябва да бъде поправяна", завърши Мая Манолова.