"38 хиляди гласа за София са нищожна разлика. Не могат да купят вота на хората. Лъжите на госпожа Фандъкова продължават. Аз в пазарлъци с партийни централи не влизам.

Подкрепа не купувам. Моята цел е не да съм аз, а Борисов да не управлява повече България по този начин... ", коментира в студиото на "Здравей, България" Мая Манолова, която отива на балотаж с Йорданка Фандъкова в неделя.  

"Целият подземен свят е мобилизиран да прави изборите на госпожа Фандъкова. Каза го адвокат Минчо Спасов. Организират вот, купуват гласове. Има разследващи органи, които трябва да си свършат работата.

Подадохме над 30 сигнала в изборния ден. Примерът е в една телевизия, която проведе разследване в един от кварталите. Попитайте как са купувани гласове. В "Люлин", "Обеля". Предизвиквам ви. Разследвайте как и защо... ", обърна се Манолова към водещите на предаването. 

Въпреки настойчивите въпроси на Виктор Николаев какво конкретно има предвид, Манолова продължи да настоява - "Идете на място и вижте..."

По думите й лъжите на предизборния щаб и на г-жа Фандъкова продължават. „Показах многократно кои са хората в моя екип. За разлика от нея не влизам в пазарлъци с партийни централи. Не си купувам подкрепата и не раздавам постове”, категорична е Манолова.

Според нея поведението на Фандъкова е последователно. „В рамките на кампанията преди първия тур тя бягаше от дебати. Тя избяга от дебата пред студентите в Софийския университет и пред младежките организации. Тя отказа участие и на хората от „Спаси София”, които ни поканиха днес”, поясни Манолова. 

Тя допълни, че финансите, които са вложени в кампанията й, може да види всеки в реално време в интернет. „Информация за парите има на сайта на кампанията ми. Не чух колко пари г-жа Фандъкова е похарчила за кампанията си. Не стана ясно колко струват билбордовете, с които тя разполагаше”, заяви независимият кандидат за кмет на София. 

В ефира на предаването Манолова предизвика Фандъкова да не се крие. „Тя избяга от дебат. Нека да дойде и публично да обсъдим проблемите на София”, каза още Манолова.