В последните дни уважавани медии като „Дойче веле” и „Медиапул” публикуваха твърдения на г-жа Милена Дачева от неправителствената мрежа БАРДА. „Високопоставеният служител в МДААР и бивш зам.-областен управител на Ямбол Мария Димитрова има своя неправителствена организация и неин проект, с който е кандидатствала в края на месец април по програмата, е бил одобрен”, разказва Дачева.
Министерството на държавната администрация и адимнистративната реформа (МДААР) категорично заявява, че това не е вярно. Мария Димитрова не е член и не участва по какъвто и да било начин в нито една организация, която е кандидатствала или е одобрена по Оперативната програма „Административен капацитет”.
Смятаме, че не е приемливо да се говори по този начин. Получава се някакъв парадокс. Г-жа Милена Дачева е възмутена от непочтеността на държавната администрация, а самата тя по не особено етичен начин хвърля в общественото пространство голословни обвинения.
Дори г-жа Дачева да не заблуждава съзнателно, а самата тя да е била заблудена, тя би трябвало да цитира името на неправителствената организация, чийто член е Мария Димитрова, името на спечеления от тази организация проект и пр. Явно не го прави, защото няма такова нещо и защото, ако го направи, твърде лесно би била опровергана, заявяват от МДААР. /БЛИЦ