Ползвам се от тази възможност да ви поканя още веднъж на Петербургския икономически форум. Това каза министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев на президента на Република България Румен Радев в началото на пленарните разговори между двете делегации на "Дондуков" 1, съобщава „Фокус“.
 

По думите му това е възможност българският президент да посети руската страна и да обсъди с колегите му различни въпроси, което ще помогне за взаимното разбиране между двете страни. Медведев припомни, че е имало момент, в който икономическите връзки между Българи и Русия са били срутени.
 
„Натрупаха се взаимни обиди. Търговията стагнира“, коментира руският премиер. „С нашите усилия можем да променим всичко, но най-важното е правителствата да работят, както трябва. Да бъдат вземани необходими решения на нивото компании, да бъдем в постоянен диалог, включително на междурегионално и хуманитарно ниво“, заяви Дмитрий Медведев.
 
Руският премиер посочи, че датата 3 март винаги ще свързва народите ни. „Тази година ще празнуваме други знаменателни дати, включително 140 години от момента на дипломатически отношения“, каза Медведев.
 
Според него не става дума за исторически дати, а за историческата памет, която винаги е била характерна за народите ни. „Още веднъж много благодаря за много добрата атмосфера. Тя е свързана и с времето и не само с това. Това е атмосфера на сърцата, така че благодаря ви“, подчерта Медведев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!