Един от лидерите на ГЕРБ – Менда Стоянова, захапа остро БСП, Корнелия Нинова и Елена Йончева, съобщава Канал 3.

Това стана, след като бе запитана: „Какво е вашето лично мнение? Трябва ли да се отговори реципрочно на водача на листата на БСП, който беше излъчен с Елена Йончева, с ваш водач – непартиен човек, който може да обере много по-широка периферия?

Ето какво отговори Менда Стоянова:

„Знаете ли, че с водача на листата на БСП, който беше силово наложен от Корнелия Нинова, тя цели точно това, да превърне кампанията за евроизбори в кампания за личните си неща.

За мен посланието, което даде Елена Йончева, че тя ще отиде в Европейския парламент, за да бори корупцията в България, означава, че тя не е човек, който трябваше или трябва да бъде изпратен за български евродепутат. Защото българският евродепутат не му е това целта, не му е това и призванието, което той трябва да има в Европейския парламент.

Ако ние постъпим по същия начин, означава вместо да се борим за интересите на България в Европейския парламент по европейските политики, ние ще ерозираме доверието на нашите партньори още повече с верни и неверни внушения, факти и обстоятелства. Защото това ще прави Елена Йончева, и това ще навреди категорично на авторитета на България и възможността й да влияе на решенията в Европейския парламент.

За мен това е подривна дейност, съжалявам, че използвам тези думи от преди 50 години, но тя много добре пасва и на БСП, и на това, което в момента е тяхната политика.”