В директен сблъсък по БНТ тази вечер се изправиха четиримата кандидати за кмет на София с най-висок рейтинг според социологическите проучвания. Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Ангел Джамбазки и Борислав Игнатов.

Участниците стартираха с горещата тема за деня – скандалът след футболния мач с Англия. Всички участници се обединиха около идеята, че е необходима повече работа откъм осигуряване на сигурността на жители и гостите на София.

"Мястото на Националния стадион не е в центъра на София", заяви Фандъкова и допълни, че от опит знае, не само когато има сериозни футболни мачове, когато има концерти, това блокира цялото движение в центъра.

"Заедно със Спортното министерство работим в последните години, проучваме и вече проучихме пет терена, които да са в по-отдалечени от жилищните райони, но в същото време да са комуникативни, близо до спирки на метрото и до големи булеварди.

Единият от тях, който смятам че може би е най-подходящ се намира в район "Люлин", където предстои и разширяване на метрото.

Финансирането ще бъде национално, няма да бъде от бюджета на София.

Но аз настоявам много отдавна да се премести Националният стадион", допълни още Йорданка Фандъкова.

Именно това даде повод на Манолова да започне критиката си към Фандъкова.

"Милиони бяха похарчени за видеонаблюдение в София, но до колко това видеонаблюдение помогна за разкриване на престъпленията", заяви Манолова. Тя даде за пример нарязаната си шатра.

Манолова обаче шокира всички участници с желанието си да запази тишина за 30 секунди в ефира на БНТ.

"Оставащите ми 30 секунди искам да запазя тишина заради гражданския кандидат Борис Бонев от "Спаси София"", заяви Манолова, но продължи да говори.

Тя обаче бе нарушена от водещата Добрина Чешмеджиева, която поясни защо от обществената медия са поканени именно точно тези кандидати и какви са правилата.

"В предаването има разписани правила, могат да се поканят само четирима души и това са кандидатите, които получават най-голям процент според социологическо проучване", отвърна водещата на "Референдум".

Манолова отвърна, че има писани правила, но важни били и моралните и Борис Бонев трябвало да присъства на дебата. Кандидатката, подкрепена от БСП, продължи да говори и по време на 30-те секунди.

Това обаче предизвика саркастичен коментар от кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки: "Вие не мълчите много!".


"Най-категоричен пример за нарушени правила са обществените поръчки. Повечето обществени поръчки приличат на свирен мач", заговори Манолова, но бързо беше контрирана с този ѝ довод, тъй като бе посочено от останалите участници, че Калоян Паргов е ключова фигура в общинския съвет.

Бившата омбудсманка получи и още една нападка в лицето на Джамбазки. На опита ѝ да се опита да коментира градския транспорт в неговото време, кандидатът на ВМРО я сряза.

"Госпожо Манолова, нито ви прекъсвах, нито ви репликирах, но ако искате мога да проведем един дебат, но не съм сигурен, че ще го спечелите", обърна се към нея Джамбазки.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!